Aktuality

< späť na všetky aktuality

Eko kontajnery MOLOK Domino sú súčasťou projektu 2DUBY Považská v Považskej Bystrici

Zdravý životný štýl, ekológia, moderné bývanie a mestský park na ploche 23 000 m2. To všetko a ešte oveľa viac nájdu budúci obyvatelia rezidenčného projektu 2DUBY Považská v Považskej Bystrici.

Hoci je projekt 2DUBY Považská situovaný na mestskom sídlisku, môže sa pochváliť bohatou zeleňou a zodpovedným prístupom k životnému prostrediu. Projekt v konečnej fáze ponúkne obyvateľom množstvo inteligentných riešení nielen v interiéroch bytov, ale aj v okolí bytových domov. Ekologické bývanie je v tomto projekte dôsledne zohľadnené až po oblasť nakladania s odpadom, vďaka polopodzemným kontajnerom MOLOK od spoločnosti REDOX – ENEX.

Ekológia a zodpovednosť na prvom mieste

Projekt 2DUBY Považská, ktorý patrí do portfólia spoločnosti Constario DEVELOPMENT, a.s., ktorá je členom skupiny Constario GROUP, a.s., je rozdelený do 2 etáp. Prvá etapa je čerstvo skolaudovaná, druhá je vo výstavbe a dokončená má byť v roku 2025.

Filozofia spoločnosti Constario DEVELOPMENT, a.s. vychádza z filozofie spoločnosti Constario GROUP, a.s. a je postavená na ekologických, udržateľných a zodpovedných prístupoch. Projekty spoločnosti sú realizované v súlade s udržateľnosťou a citlivo vsadené do prostredia, aby mali pozitívny vplyv na jeho okolie. Moderná architektúra je absolútne spätá so zelenými riešeniami, myslí na zelenú budúcnosť a takisto uvažuje spoločnosť aj pri výstavbe tohto projektu.

Už názov projektu naznačuje, že spoločnosť dbá na zeleň a jej ochranu. Názov projektu vznikol po takmer 250 ročnom dube, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti projektu a bude poskytovať tieň pre jeho budúcich obyvateľov.  Samotné budovy sú riešené modernými stavebnými technológiami, čo sa dotýka komfortu aj úspory energií. Na to, aby mal človek pocit ekologického bývania však nestačí len komfort vo svojom byte.

Preto v tomto rezidenčnom bývaní obyvatelia privítajú príjemné okolité prostredie, o ktoré sa postarajú zelené vegetačné strechy s oddychovými zónami a možnosťou pestovania vlastnej zeleniny a byliniek v komunitnej záhrade priamo na streche.

Pri výstavbe celého projektu vzniká aj mestský park na ploche 23 000 m2 plný zelene, hracích prvkov, posedenia či bohatých možností trávenia voľného času.

Čistota, separovanie, komfort a ochrana proti vandalizmu

Ďalšou pridanou hodnotou okrem požiarno-retenčnej nádrže, nabíjacích staníc pre elektromobily či dostatočného množstva parkovacích miest, je zabezpečiť  čo najinovatívnejšie nakladanie so zmesovým a triedeným odpadom.

Polopodzemné kontajnery MOLOK od spoločnosti REDOX-ENEX prinesú obyvateľom rezidenčného bývania 2DUBY Považská hneď niekoľko výhod.

Zníženie zápachu

Šetrenie miesta

Zmenšenie odpadu

Ochrana proti vandalizmu

Separovanie odpadu

Čistota v okolí

Bývajte na mieste, ktoré je nielen estetické na pohľad, ale zároveň ohľaduplné k životnému prostrediu. Na mieste, ktoré dodá obyvateľom pocit plnohodnotného bývania, v ktorom je radosť žiť.

Prehľad dostupných bytov v projekte 2DUBY Považská nájdete na tejto stránke.